ua en ru

СБУ оголосила підозру "заступнику міністра" ДНР

СБУ оголосила підозру "заступнику міністра" ДНР Фото: СБУ (oda.zt.gov.ua)

СБУ оголосила заочну підозру "чиновнику міністерства доходів і зборів" ДНР

Служба безпеки України (СБУ) оголосила підозру "першому заступнику міністра" так званого "міністерства доходів і зборів" ДНР. Про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

"СБУ оголосила заочну підозру "чиновнику" ДНР за фінансування дій щодо незаконної зміни території України і фінансування тероризму", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією правоохоронців, оперативники Управління СБУ в Донецькій області встановили, що колишній чиновник районної фіскальної служби Донецька в кінці 2014 року обійняв посаду першого заступника міністра міністерства доходів і зборів" ДНР.

Так, чиновник відповідав за збір податків на "бюджет" ДНР. Зібрані таким чином гроші зловмисник перерозподіляв серед бойових підрозділів ДНР для закупівлі військової техніки, боєприпасів, засобів інженерного обладнання.

Відзначається, що з урахуванням факту знаходження спільника терористів на тимчасово непідконтрольної української влади території Донецької області йому оголошено підозру заочно за ч. 4 ст. 110-2, год. 1 ст. 258-3 і ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

#СБУ оголосила заочну підозру «першому заступнику міністра міністерства доходів та зборів «днр» Служба безпеки України ...

Опубліковано Служба безпеки України 9 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військові Національної гвардії України у Маріуполі затримали причетного до збройним формуванням самопроголошеної "Донецької народної республіки".