ua en ru

У СБУ пояснили депортацію іспанських журналістів, які працювали на окупованому Донбасі

У СБУ пояснили депортацію іспанських журналістів, які працювали на окупованому Донбасі Фото: Олена Гітлянська (ssu.gov.ua)

Журналістів видворили через антиукраїнську діяльність

Служба безпеки України (СБУ) видворила з України та заборонила в’їзд двом іспанським журналістам Антоніо Памплієгу і Мануелю Анхеля Састре через їхню антиукраїнську діяльність. Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, передає УНІАН.

"Так, це правда, їм (Антоніо Памплієгу і Мануелю Анхеля Састре, - ред.) було заборонено в’їзд через їхню антиукраїнську діяльність у публікаціях. Жодних списків ми не вели та не ведемо", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що іспанські журналісти Антоніо Пампліегу і Мануель Анхель Састре, які працювали по обидва боки лінії розмежування на Донбасі, були депортовані з України.

Вони були видворені з країни в Нідерланди 25 серпня після 20 годин очікування в аеропорту Києва. Видання відзначає, що в 2015 році Пампліегу і Састре були включені в чорний список громадян, які становлять загрозу національній безпеці України. Після протесту з боку іспанського уряду Київ зняв санкції з журналістів у травні 2016 року.