ua en ru

СБУ виявила в діяльності ряду столичних комерційних фірм порушення законодавства

Служба безпеки України виявила в діяльності ряду столичних комерційних фірм порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Служба безпеки України виявила в діяльності ряду столичних комерційних фірм порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У зв'язку з цим СБУ ініціювала розгляд Антимонопольним комітетом України справи за фактом придбання без відповідного дозволу акцій АТ "Брокбізнесбанк" поруч столичних комерційних установ.

Зокрема встановлено, що у серпні 2013 року відповідні комерційні структури отримали контроль над АТ "Брокбізнесбанк" без обов'язкового в таких випадках дозволу органів Антимонопольного комітету України.

Як зазначається, за такі порушення фірмами законодавство передбачає штрафні санкції в розмірі 5% від їх річного обороту.

В рамках зазначеної справи здійснюється перевірка інформації про ймовірну підконтрольності зазначених комерційних структур Сергію Курченко.

Нагадаємо, раніше Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "Брокбізнесбанк".