ua en ru

СБУ затримала підозрюваних у скоєнні терактів у Харкові

СБУ затримала підозрюваних у скоєнні терактів у Харкові Маркіян Лубківський

Служба безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою Харківської області знешкодила групу терористів, причетних до терактів у регіоні. Про це у своєму Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Голова спецслужби Валентин Наливайченко доповів Президенту України Петра Порошенку про те, що в результаті спеціальної операції 12-13 квітня цього року СБУ спільно з прокуратурою Харківської області знешкодила велику терористичну групу з одинадцяти осіб, яка причетна до вчинення терористичних актів в Харкові і області", - повідомив він.

Шановні друзі,Одночасно із зачисткою від злочинців Одеси Служба Безпеки України впродовж Великодніх Свят оберігала і с...

Posted by Markian Lubkivskyi on 14 квітня 2015 р.

Зокрема, бойовики підозрюються в обстрілі центрального офісу одного з комерційних банків у липні та Харківського обласного військкомату в серпні минулого року, вчиненні вибуху біля офісу волонтерської організації в лютому і підриві залізничної цистерни в квітні поточного року.

За даними СБУ, всі затримані є громадянами України 1968-1983 р. н.

Відзначається, що координатором терористів був керівник харківської організації "Оплот" Євген Жилін.

Лубківський повідомив, що у членів групи вилучено великий арсенал зброї і засоби для здійснення диверсій, які були ввезені в Україну контрабандним шляхом.

Нагадаємо, раніше в Харківській області прикордонники затримали громадянина України, який підозрюється у причетності до діяльності незаконних збройних формувань.