ua en ru

СБУ знешкодила диверсантів, які планували підривати поїзди з українськими військовими

СБУ знешкодила диверсантів, які планували підривати поїзди з українськими військовими Вибухи на залізниці

Служба безпеки України (СБУ) в Дніпропетровській області знешкодила диверсійну групу, яка планувала вибухи поїздів з українськими військовослужбовцями. Про це радник голови СБУ Маркіян Лубківський написав у своєму Facebook.

"Повідомляю вам про те, що Служба Безпеки України знешкодила небезпечну диверсійно-розвідувальну групу (ДРГ), яка намагалася розгорнути свою діяльність у Дніпропетровській області", - написав він.

"Затримана група була одним з відгалужень т. зв. "ДНР" і готувала вибухи на об'єктах Придніпровської залізниці. Бойовики планували підриви колії під час руху вантажних поїздів, а також поїздів з військовослужбовцями Збройних Сил України", - додав Лубківський.

За його словами, зараз затримані три людини, які зараз дають свідчення. У диверсантів вилучено тротилові шашки, комп'ютерна техніка і засоби зв'язку.

Лубківський повідомив, що лідер диверсантів працював на залізниці в складі бригади "мостобудівного поїзда", яка виконувала ремонтні роботи на залізничних коліях. У лютому він запропонував допомогу бойовикам ДНР, які доручили йому створити диверсійну групу для скоєння вибухів на залізниці.

За словами радника голови СБУ, члени диверсійної групи підозрюються у підриви і спробах підірвати залізничну колію, зокрема, в березні на перегоні "Новомосковськ-Самарівка". Тоді вдалося запобігти диверсію.

Шановні друзі,Повідомляю вам про те, що Служба Безпеки України знешкодила небезпечну диверсійно-розвідувальну групу (Д...

Posted by Markian Lubkivskyi on 16 Апрель 2015 г.

Слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.