ua en ru

СБУ обіцяє не допустити проведення референдумів на сході 11 травня

Служба безпеки України обіцяє не допустити проведення референдумів щодо визнання незалежності Луганської та Донецької областей 11 травня.

Служба безпеки України обіцяє не допустити проведення референдумів щодо визнання незалежності Луганської та Донецької областей 11 травня. Про це на прес-конференції заявив голова СБУ Валентин Наливайченко (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Підготовка псевдореферендума не зупинилася, але ми будемо робити все для того, щоб не було фінансування цих псевдореферендумов і щоб вони не були організовані", - зазначив Наливайченко.

"У нас величезну увагу всіх керівників міст південно-східних регіонів України з точки зору того, що ми сподіваємося, що вони зрозуміли ті попередження, які їм було винесено від імені України і правосуддя генеральною прокуратурою України про недопущення організації незаконних заходів, незаконних псевдореферендумів або провокацій, які мали місце, на жаль, 2 травня з трагічними наслідками в Одесі", - сказав Наливайченко.

Нагадаємо, секретар РНБО Андрій Парубій пообіцяв, що антитерористична операція буде продовжена навіть у випадку, якщо сепаратисти "Донецької народної республіки" приймуть рішення про перенесення референдуму. За його словами, призначений сепаратистами референдум, незаконний і не має ніякої юридичної сили.