ua en ru

СБУ знайшла техніку для прихованого спостереження і прослуховування в держустанові Арбузова

Служба безпеки України виявила в одній з держустанов, що знаходилося під керівництвом першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, арсенал техзасобів для прихованого спостереження і прослуховування.

Служба безпеки України виявила в одній з держустанов, що знаходилося під керівництвом першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, арсенал техзасобів для прихованого спостереження і прослуховування. Про це йдеться в повідомленні СБУ.

"Виявлено та вилучено цілий арсенал обладнання і спеціальних технічних засобів для прихованого зняття аудіо - і відеоінформації, моніторингу ефіру і прослуховування приміщень. В приміщеннях ... виявлено незаконно встановлені кабельні мережі, відеокамери та мікрофони. Частина апаратури було знайдено на горищі складеної валізи і готової до вивезення, зокрема: набори мікрофонів і з'єднань до них, чоловічу барсетку з мікрофоном і відеокамерою, жіночу сумку з мікрофоном, відеокамери і відеореєстратори, чотири малогабаритні накопичувачі аудіоінформації, а також пошукові комплекси і блокує апаратуру".

Злочинне угрупування, яке незаконно встановило обладнання, протягом тривалого часу здійснювала, як наголошується, зняття інформації, що охороняється державою.

Прослуховування і відеозйомка проводилися в кабінетах співробітників і керівництва установи. З горища через стелю і вентиляційні канали до кабінетів керівництва були пробиті отвори, через які здійснювалося прослуховування.

Розпочато кримінальне провадження за статтею 359 КК "Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації". Перевіряються також факти незаконного використання обладнання в інших державних установах, які підпорядковувалися Арбузову.