ua en ru

СБУ направила запит до Білорусі щодо висловлювань Лукашенка про табори бойовиків в Україні

СБУ направила запит до Білорусі щодо висловлювань Лукашенка про табори бойовиків в Україні Фото: СБУ направила запит в Білорусь

СБУ чекає на інформацію від білоруських колег

Служба безпеки України направила офіційний запит до правоохоронних органів Білорусі щодо висловлювань президента Олександра Лукашенка про табори бойовиків в Україні. Про це заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша служба направила відповідний запит. Через наші канали контактів з правоохоронними та спеціальними органами Республіки Білорусь ми чекаємо додаткову інформацію від наших колег", - заявив Ткачук.

Відомо, що раніше Лукашенко заявив про затримання кількох десятків озброєних бойовиків, які, на його думку, готували по країні збройні провокації.

"Ми вже кілька десятків (бойовиків, - ред.) затримали. Не тих, що в автобусах, анархістів з масками, які тренувалися в таборах зі зброєю. До речі, один з таборів був в районі Бобруйська і Осиповичей. Інші табори - в Україні. По-моєму, в Литві чи Польщі - не буду стверджувати, але десь там", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс назвав "небилицями" такі заяви президента Білорусі.