ua en ru

СБУ з початку року заблокувала в'їзд в Україну 59 бойовикам-ісламістам

СБУ з початку року заблокувала в'їзд в Україну 59 бойовикам-ісламістам Фото: СБУ

В країну намагалися в'їхати терористи ІДІЛ, "Фронту ан-Нусра" та "Імарата Кавказ"

З початку 2015 року Служба безпеки України заблокувала в'їзд на територію країни 59 особам, які брали участь у військовому конфлікті в Сирії і представляли організації "Ісламська держава", "Фронт ан-Нусра" та "Імарат Кавказ". Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що бойовики міжнародних ісламістських терористичних організацій примусово повернуті до країн походження. Більшість з них за підозрою в терористичній діяльності вже були депортовані з Туреччини, Йорданії і Єгипту, а деякі мали судимість.

"Бойовики розглядали Україну як транзитну територію, де можна пройти лікування чи виготовити підроблені документи для виїзду в сирійсько-іракську зону військового конфлікту", - йдеться в повідомленні.

В СБУ також зазначили, що 29 жовтня був заборонений в'їзд на територію України громадянину РФ, який у складі "Ісламської держави" брав участь у бойових діях в Сирії, а в Україну прибув з Туреччини.

Крім того, за матеріалами СБУ протягом року зареєстровано 10 кримінальних справ за фактами виготовлення та використання підроблених документів в інтересах прихильників терористичних організацій.

Нагадаємо, раніше координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук повідомив про вербування бойовиків ДНР/ЛНР до ІДІЛ.