ua en ru

СБУ на Донбасі затримала двох коректувальників бойовиків

СБУ на Донбасі затримала двох коректувальників бойовиків Джерело фото:argumentua.com

У Мар'їнці Донецької області Служба безпеки України затримала двох пособників терористів, які збирали розвіддані про дислокацію і переміщення військової техніки та особового складу Збройних сил України для подальшого коректування вогню бойовиків. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"В місті Мар'їнка Донецької області Служба безпеки України затримала двох місцевих жителів, які збирали розвідувальну інформацію про дислокацію і переміщення військової техніки та особового складу Збройних сил України. Зібрана посібниками терористів інформація призначалася для коректування вогню бойовиків в районі населених пунктів Мар'їнка, Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка і Старомихайлівка", - наголошується в повідомленні.

В ході проведення контррозвідувальних заходів в зоні АТО співробітники спецслужби отримали інформацію стосовно двох жителів міста Мар'їнка 40 і 46 років, завербованих терористами. За завданням ватажків незаконних військових формувань т. н. "ДНР", зловмисники регулярно збирали і особисто передавали бойовикам розвідувальні дані про позиції і переміщеннях сил АТО.

За даними СБУ було встановлено, що після передачі інформаторами останнього повідомлення, терористи планували обстріляти мирних жителів і позиції Збройних сил України в районі міст Старомихайлівка і Новомихайлівка і містечка Красногорівка.

"Співробітники СБУ терміново поінформували про наміри бойовиків оперативний штаб управління АТО, що дозволило вчасно запобігти людських втрат", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше СБУ заявила про затримання в Луганській області групи бойовиків, які збирали розвіддані про місцезнаходження українських військ.