ua en ru

СБУ ліквідувала в Києві 2 нарколабораторії

СБУ ліквідувала в Києві 2 нарколабораторії Фото: прекурсор (прес-центр СБУ)

Зловмисники виготовляли прекурсори для виробництва амфетаміну

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) під процесуальним керівництвом прокуратури припинили в Києві діяльність двох нарколабораторій. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За даними правоохоронців, злочинці організували в складських приміщеннях у різних районах Києва нарколабораторії, де виготовлявся прекурсор фенилнитропропен, що використовується для виготовлення психотропних речовин амфетаминового ряду.

СБУ задокументувала, що зловмисники щодня реалізовували до п'яти кілограмів прекурсора на суму майже 80 тисяч гривень. Клієнтами були наркозалежні з Києва та області. Під час обшуків у нарколабораторії та місцях проживання фігурантів справи співробітники спецслужби вилучили понад 100 кілограмів фенилнитропропена, більше 200 літрів інших прекурсорів (ртуть, нитроэтан, ацетон, соляна і сірчана кислоти) та лабораторне обладнання для виготовлення прекурсора. У зловмисників також вилучено банківські картки, за якими легалізувалися гроші, отримані від нелегального бізнесу.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 311, ч. 2 ст. 306 Кримінального кодексу України, трьом організаторів наркобізнесу повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt

Фото: нарколабораторії (прес-центр СБУ)

Нагадаємо, раніше прокуратура Києва спільно з поліцією затримали учасника злочинної групи наркодилерів, яку очолював чинний поліцейський.