ua en ru

СБУ блокувала механізм зняття готівки з карток жителів Луганська

СБУ блокувала механізм зняття готівки з карток жителів Луганська Фото: вилучені у затриманого кошти

У Києві зловмисник виготовляв дублікати платіжних карток і знімав готівку

Співробітники Служби безпеки України блокували у Києві механізм зняття готівки з карток жителів тимчасово окупованих терористами територій Луганської області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"У Луганську ділки "приймали замовлення" у місцевих жителів на зняття за певний відсоток на території, підконтрольній українській владі, грошей із їхніх карткових рахунків. Підприємці регулярно сплачували "податки" до установ т. зв. ЛНР, які йшли на фінансування незаконних збройних формувань терористів", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці з'ясували, що необхідні персональні дані банківських карток зловмисники пересилали спільнику в Київ, де він на спеціальному обладнанні виготовляв їхні дублікати.

"Потім чоловік знімав готівку у банкоматах та передавав комерційним структурам, що здійснюють незаконні операції з тимчасово окупованими терористами територіями. Вони забезпечували відправлення грошей до "головного офісу" в Луганську", - доповіли у відомстві.

Співробітники спецслужби затримали зловмисника після зняття з чотирьох підроблених платіжних карток майже 50 тисяч гривень. За інформацією СБУ, щодня він знімав від 100 до 200 тисяч гривень.

"Під час обшуків за місцем проживання "фінансиста" оперативники СБУ виявили комп’ютерну техніку з великою кількістю персональних даних клієнтів, спеціальне обладнання для зчитування та запису підроблених карток, фальшиві банківські картки, які підтверджують здійснення незаконних фінансових оборудок. У зловмисника також вилучено понад 6 тисяч доларів США", - відзвітували силовики.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила злочинну групу, яка підробляла офіційні документи України та РФ для бойовиків так званої ДНР.