ua en ru

СБУ блокувала канал зв'язку бойовиків ДНР/ЛНР з російськими спецслужбами

СБУ блокувала канал зв'язку бойовиків ДНР/ЛНР з російськими спецслужбами Фото: СБУ

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії

Співробітники Служби безпеки України блокували у Запоріжжі роботу телекомунікаційного обладнання, що використовувалось російськими спецслужбами для координації дій бойовиків так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як повідомляється, організатором каналу неконтрольованого міжнародного зв’язку виявився мешканець окупованого Російською Федерацією Криму, який разом з двома жителями Запоріжжя адміністрував телекомунікаційне обладнання, яке змінювало маршрутизацію трафіку в обхід міжнародних центрів комутації. Зловмисник спрямовували трафік на мережі українських операторів мобільного зв’язку під виглядом місцевих телефонних розмов.


"Зловмисники розмістили спецобладнання в дев’яти орендованих квартирах міста та надавали послуги міжнародної IP-телефонії. Закритими каналами телефонного зв’язку неодноразово користувались терористи ДНР/ЛНР для переговорів зі своїми російськими кураторами", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час обшуків правоохоронці вилучили 42 програмні комплекси, сім-банки, комп’ютерну техніку та велику кількість сім-карток на загальну суму майже 350 тисяч гривень. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ попередила теракт в Луганській області.