ua en ru

Збірну Росії можуть не допустити до Паралімпійських ігор у Ріо

Збірну Росії можуть не допустити до Паралімпійських ігор у Ріо Фото: російських паралімпійців хочуть не допустити до Олімпіади

Міжнародний паралімпійський комітет ухвалив попереднє рішення не допустити збірну РФ

Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) ухвалив попереднє рішення не допустити російську збірну до участі в Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Очікується, що МПК оголосить про своє рішення на прес-конференції в Ріо 7 серпня, повідомляє видання Guardian.

Зазначено, що на зустрічі з представниками Російського паралімпійського комітету, яка відбулася у штаб-квартирі МПК у Бонні 3 серпня, були заслухані аргументи російської сторони.


Найімовірніше, пише видання, росіян не допустять до змагань на підставі доповіді професора Річарда Макларена, який "довів, що російська система є настільки дискредитованою, що їй не можна довіряти". Також МПК отримав додаткову інформацію від Макларена.

Доповідь Макларена розкриває деталі про порушення Росією антидопінгових правил упродовж останніх чотирьох років, а також про зникнення позитивних проб на допінг.

Нагадаємо, раніше Міжнародний олімпійський комітет відмовився повністю дискваліфікувати збірну РФ і віддав рішення про допуск до змагань спортсменів на розсуд окремих міжнародних асоціацій. Деякі з них схвалили списки збірної Росії, інші зробили це частково чи відхилили взагалі.