ua en ru

Збірна Нідерландів стає першим фіналістом ЧС-2010 в ПАР

Збірна Нідерландів стає першим фіналістом Чемпіонату світу з футболу 2010 р. в ПАР, обігравши команду Уругваю з рахунком 3:2.
У першому таймі йшла рівна боротьба і команди обмінялися точними дальніми ударами. Відзначилися капітани обох команд: у Нідерландів Джованні ван Бронкхорст на 18-й хвилині відкрив рахунок, а у Уругваю Дієго Форлан на 41-й хвилині рахунок зрівняв.
У другому таймі Форлан знову наніс декілька складних для голкіпера ударів по воротах, проте забивали голландці. Веслі Снайдер на 70-й хвилині вивів "помаранчевих" вперед, а на 73-й хвилині - Арьєн Робен забив третій м'яч у ворота Фернандо Муслера. Проте Уругвай не здався, і на 91-й хвилині Максі Перейра один м'яч відквитав. На більше Уругваю не вистачило.
Для Нідерландів це третій вихід у фінал Чемпіонатів світу. Раніше, в 1974 р. Нідерланди у фіналі програли збірній ФРН, а в 1978 р. - Аргентині.
Завтра, 7 липня, відбудеться другий півфінал ЧС-2010, в якому Німеччина зіграє з командою Іспанії. Нагадаємо, що ці команди зустрічалися у фіналі останнього Чемпіонату Європи, і тоді перемогу святкувала команда Іспанії з рахунком 1:0.