ua en ru

Збірка автомобілів Geely може початися в липні, - КрАЗ

Збірка автомобілів китайського автовиробника Geely може початися вже в липні, заявив гендиректор ТОВ «ВО« Кременчуцький автоскладальний завод »(КрАЗ) Микола Черниш.

«Зараз йдуть переговори, наші фахівці зустрічаються, готують технологічний процес. Я думаю, що початок реанімації збірки автомобілів Geely розпочнеться в липні. А зараз поки йде підготовка до запуску», - сказав Черниш.

Він зазначив, що реанімація збірки автомобілів Geely відбудеться завдяки введенню спецмита на імпортні авто. «Це позитивна новина. Вона дасть позитивний ефект, як вітчизняному автопрому, так і економіці в цілому. Тим більше, завдяки введенню спецмита на імпортні авто, ми бачимо, що іноземні автовиробники готові входити на український ринок», - додав директор заводу.

Він пояснив, що на базі заводу випускатимуться автомобілі Geely з дизельними і інжекторними двигунами, однак з конкретних марок зараз йдуть переговори.

При цьому, Черниш зміг назвати конкретну кількість автомобілів Geely, яке випускатиме КрАЗ. «У 2008 р. ми випустили 15 тис. автомобілів Geely. Зараз важко назвати конкретну цифру, так як змінився ринок. Однак кількість випущених автомобілів буде збігатися з попитом наших співвітчизників на цей автомобіль. А він, я вам скажу, дуже високий, так цей автомобіль дуже надійний і якісний за розумну ціну», - резюмував директор заводу.

Нагадаємо, віце-президент і генеральний менеджер з розвитку Geely Holding Group доктор Лінь Джан заявив, що компанія розглядає можливість відновлення великовузлового складання на базі КрАЗ. За його словами, Україна залишається пріоритетним ринком для компанії Geely. За обсягами продажів вона займає перше місце серед 46 країн, де представлена її продукція.