ua en ru

Сбербанк в Україні продадуть за 130 млн доларів, - джерело

Сбербанк в Україні продадуть за 130 млн доларів, - джерело Фото: Сбербанк продадуть за 130 млн доларів

Угода повинна бути закрита до кінця першого півріччя

Українське публічне акціонерне товариство "Сбербанк" продадуть за близько 130 млн доларів. Про це повідомив "Комерсант", посилаючись на власні джерела.

"Сума в 130 млн доларів порівнянна з капіталом українського ПАТ "Сбербанк", який, відповідно до міжнародної звітності за січень-вересень 2016 року, становить 144 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, бізнесмен Григорій Гусельников через Norvik Banka отримає 45%, а син власника нафтової компанії "Русснефть" Михайла Гуцерієва Саїд - 55%. Офіційно сума угоди поки не розголошується, а сторони коментувати деталі угоди відмовилися.

Кошти надійдуть покупцеві відразу після вступу в силу договору купівлі-продажу. За повідомленням Сбербанку, операція повинна бути закрита до кінця першого півріччя.

Зі слів джерела видання, переговори з даними інвесторами Сбербанк вів з кінця 2016 року. Спочатку обговорювали істотно вищу суму, але санкції, введені президентом України відносно російських банків в середині березня, вплинули на ціну. Ще більше погіршили ситуацію акції українських активістів, які блокували відділення банку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська філія російського Ощадбанку після продажу отримає нову назву - Norvik Вапка.