ua en ru

На сайті з російським доменом розміщено персональні дані українських військових, - омбудсмен

На сайті з російським доменом розміщено персональні дані українських військових, - омбудсмен Фото: Валерія Лутковська

На російському ресурсі розміщено прізвища, імена, по батькові, фотографії, дати народження українців

На сайті з російським доменом розміщено персональні дані українських військових та правоохоронців. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської.

"В ході моніторингу було виявлено сайт http://tribunal-today.ru, на якому оприлюднено персональні дані осіб, як стверджується, військовослужбовців та працівників правоохоронних органів України, а саме: прізвища, імена, по батькові, фотографії, дати народження тощо", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, оприлюднені відомості про осіб є об’єктом захисту відповідно до Закону України "Про захист персональних даних", який спрямований на захист основоположних прав і свобод людини і громадянина, зокрема права на невтручання в особисте життя, у зв’язку з обробкою персональних даних.

"З метою припинення незаконного оприлюднення персональних даних осіб від Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини направлено звернення до Національної поліції України, Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України з пропозицією вжити дієвих заходів для припинення порушень права на захист персональних даних, внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати кримінальне провадження, а також забезпечити блокування доступу до зазначеного сайту", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Миротворець" опублікував архів "міністра інформації" ДНР.