ua en ru

На сайті Київради зареєстрована петиція з вимогою безкоштовного проїзду

На сайті Київради зареєстрована петиція з вимогою безкоштовного проїзду Ілюстративне фото (автор Борис Корпусенко)

Відповідна петиція зареєстрована 23 травня

На сайті Київської міської ради зареєстровано петицію з вимогою встановлення безкоштовного проїзду в громадському транспорті столиці. Відповідна петиція була опублікована 23 травня.

Так, кияни пропонують замість того, щоб підвищувати вартість проїзду громадським транспортом столиці, зробити користування ним повністю безкоштовним.

"Запровадити безкоштовний проїзд у комунальному транспорті м. Києва за прикладом м. Таллінна, де у 2017 році муніципалітет запровадив безкоштовний проїзд для мешканців міста", – пише автор петиції.

Зазначимо, це питання актуальне не тільки для Естонії, а і для інших країн Європи. Зокрема воно також стоїть на порядку денному у Німеччині – там пілотний проект з введення безкоштовного громадського транспорту планується розпочати у 5 містах.

Нагадаємо, із 14 липня вартість проїзду у міському транспорті столиці зросте. Вона становитиме від 6,3 гривень – за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 гривень – за разову поїздку.

Раніше на сайті Київради було також опубліковано низку петицій з вимогою не допустити підвищення вартості проїзду міським громадським транспортом. Зокрема кияни вимагають скасувати таке рішення, бо воно є "цинічним та неприпустимим". В одній з петицій сказано, що піднімати вартість проїзду нелогічно, поки основна плата за проїзд йде в готівковому виді, тому треба прискорити введення єдиного електронного квитка. В іншій пропонується "відмінити всі пільги депутатам КМДА, та направляти зекономлені кошти в КП "Київпастранс".

Автори ще однієї петиції запропонували відмінити пільги на громадському транспорті і пенсіонерам, мовляв, "через постійно "забитий" пенсіонерами у ранковий час пік громадський транспорт, молодь не встигає в школи, університети та на роботу".