ua en ru

На сайті Кабміну зареєстровано майже 200 петицій за перший день роботи сервісу

На сайті Кабміну зареєстровано майже 200 петицій за перший день роботи сервісу Фото: розвиток системи електронних петицій в Україні (Hyser)

На сьогодні урядовий портал оприлюднив 120 петицій зі 195 отриманих, решта - на модерації

На сайті Кабінету міністрів України станом на вівторок 30 серпня зареєстровано 195 петицій, з яких оприлюднено наразі 120. Про це сьогодні заявив заступник міністра Кабміну Михайло Тітарчук під час брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Кабінет міністрів можуть звернутися громадяни з петиціями, які знаходяться в цій компетенції... На сьогоднішній день на сайті зі 195 петицій оприлюднено 120, решта перебуває на модерації. Частина питань є такими, за якими відмовлено", - зазначив Тітарчук.


У разі відмови в реєстрації петиції громадянину, що її подавав, мають повідомити про причини такого рішення. "Є ряд петицій, у яких було відмовлено, - це, наприклад, скарга на судову адміністрацію, так як скарга не є петицією", - уточнив заступник міністра Кабміну.

За словами Тітарчука, на порталі урядових петицій впроваджено двофакторну реєстрацію користувачів.

Згідно із правилами сервісу, розглядом петиції, що набрала 25 тисяч голосів "за", займаються секретаріат Кабміну та відповідні урядові органи, а офіційну відповідь на це звернення надає профільний міністр в установленому чинним законодавством порядку.

Нагадаємо, вчора Кабінет міністрів України запустив онлайн-сервіс подачі електронних петицій на сайті http://petition.kmu.gov.ua. Як повідомлялося, для розгляду петиція має набрати не менше 25 тисяч голосів протягом не більше трьох місяців від дня її оприлюднення.