ua en ru

Сайдик закликав реалізувати мінські угоди в 2016

Сайдик закликав реалізувати мінські угоди в 2016 Фото: Мартін Сайдик

Сайдик заявив, що в полоні бойовиків на Донбасі знаходиться 108 українських військових

Представник ОБСЄ в тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на сході України Мартін Сайдик закликав реалізувати мінські угоди в 2016 році. Про це він заявив на брифінгу, повідомляє "Радіо Собода".

Як наголошується, напередодні зустрічі контактної групи координатори підгруп обговорили нову стратегію для Мінського процесу врегулювання ситуації на Донбасі.


Сайдик на брифінгу з цього приводу не розкрив деталі рішень, лише заявив, що головне, щоб ці домовленості реалізовувалися. Подробиці він пообіцяв розповісти окремо - восени, до другої річниці Мінських угод.

"Від нас чекають результатів, чекають їх восени. Ми вже продовжили дію Мінських угод в кінці минулого року, тому повинні намагатися реалізувати, втілити ці угоди ще минулого року", - заявив він.

Крім того, він повідомив, що з минулих переговорів не реалізована попередня домовленість про створення на лінії розмежування на Донбасі трьох зон безпеки.

"Сьогодні також не вдалося підписати договір про зони безпеки, з яких вивели б всю зброю і військових. Спочатку сторони переговорів мали амбіції щодо 12 таких зон, потім - трьох, сьогодні йде мова про дві зони безпеки: в Золотому і Петровському Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Сайдик заявив, що в полоні бойовиків на Донбасі знаходиться 108 українських військових.

"Поки хороших новин від парламентерів немає. Однак цю тему не забувають, її продовжують обговорювати", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наступні зустрічі контактної групи в Мінську відбудуться 3 і 26 серпня.