ua en ru

Савченко прилетіла в Україну: фото

Савченко прилетіла в Україну: фото Фото: Савченко дала перший коментар пресі в аеропорту

Перший коментар пресі Савченко дала в аеропорту

Надія Савченко сьогодні, 25 травня, прилетіла в Україну. Як відомо, відбувся її обмін на російських ГРУшников, які вже знаходяться в Москві. Це подія заздалегідь не анонсувалося і стало несподіванкою.

Так, вранці у ЗМІ з'явилася інформація про те, що літак президента України вилетів в Ростов-на-Дону, а пізніше – що на ньому повертається в Україну Надія Савченко. У той же час, з Києва до Москви вилетів літак, на борту якого перебували помилувані президентом України Олександр Александров Євген Єрофєєв.

У Борисполі почали збиратися журналісти, які відразу ж почали шукати місця, звідки найзручніше буде спостерігати за розвитком подій. Також туди приїхав президентський кортеж. Пізніше в аеропорт прибули нардепи, в тому числі Юлія Тимошенко, а також мама і сестра української льотчиці.

Після прильоту з Ростова-на-Дону в аеропорт Бориспіль Надія Савченко дала перший коментар пресі. "Я не люблю квіти", - це перше, що сказала Надія журналістам.

Також Надія попросила вибачення у всіх матерів, чиї діти перебувають у неволі чи загинули в АТО.

Після цього в адміністрації президента відбулася прес-конференція за участю Петра Порошенка і Надії Савченко. Андрій Тараненко, заступник голови АП, вручив Надії нагороду і звання "Герой України" за жертовність, служіння народу і мужність. Вона взяла зі словами: "Служу українському народові".

Фото РБК-Україна: Віталій Носач