ua en ru

Савченко можуть позбавити недоторканності наступного тижня, - Тимчук

Савченко можуть позбавити недоторканності наступного тижня, - Тимчук Фото: Надія Савченко (РБК-Україна)

Спочатку це рішення має пройти через комітет парламенту

Верховна рада розгляне зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко наступного пленарного тижня. Про це у коментарі кореспонденту РБК-Україна повідомив народний депутат Дмитро Тимчук.

"Пан Луценко сказав, що вже сьогодні подасть відповідне подання. Далі все залежить лише від спікера Верховної ради, коли він поставить це питання на голосування. Але спочатку це рішення має пройти через комітет, має бути узгоджене з ГПУ. Тому цілком можливо, що цього разу не будуть затягувати питання, враховуючи його резонансність. Скоріше за все, наступного тижня ми розглянемо це питання (на засіданні, - ред.)", - заявив Тимчук.

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що сьогодні, 15 березня 2018 року, внесе до Верховної ради України подання на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко. Луценко зазначив, що у слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко особисто планувала, особисто вербувала, особисто давала вказівки про те, як провести терористичний акт у залі парламенту.

Зазначимо, що Верховна рада України проголосувала за виключення із комітету з питань національної безпеки народного депутата Надії Савченко. За проект постанови проголосував 261 депутат.