ua en ru

Савченко вибачилася перед Парубієм

Савченко вибачилася перед Парубієм Фото: Надія Савченко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Нардеп заявила, що помилково звинуватила спікера парламенту

Народна депутатка Надія Савченко вибачилася перед спікером парламенту Андрієм Парубієм за звинувачення у тому, що він заводив снайперів до готелю "Україна" під час Майдану. Вона заявила, що помилилась, передає "Громадське".

"Якщо я сказала Парубій, то я прошу вибачення. Я публічно приношу вибачення Парубію... Якщо я говорила прізвище Парубій, то мала на увазі Пашинський", - сказала Савченко журналістам у Верховній раді.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у четвер, 15 березня, Савченко прийшла у Раду​​​ та попросила Генеральну прокуратуру України (ГПУ) допитати її на поліграфі. Також Савченко відмовилась прокоментувати звинувачення у підготовці теракту.

Додамо, що ГПУ внесла до параламенту подання на зняття недоторканності з Савченко. Також сьогодні, 15 березня, її виключили з парламентського комітету з питань національної безпеки. До цього генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що у ГПУ є докази, що Савченко планувала, вербувала і давала вказівки про те, як здійснити терористичний акт в залі Верховної ради.