ua en ru

Савченко виключили із комітету нацбезпеки

Савченко виключили із комітету нацбезпеки Фото: Надія Савченко (РБК-Україна)

За проект постанови проголосував 261 депутат

Верховна рада України проголосувала за виключення із комітету з питань національної безпеки народного депутата Надії Савченко. За проект постанови проголосував 261 депутат, передає РБК-Україна.

"Виключити Савченко Надію Вікторівну - народного депутата України, фракція політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" з персонального складу комітету з питань національної безпеки і оборони та увільнити її від обов’язків члена цього комітету", - йдеться у постанові.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що сьогодні, 15 березня 2018 року, внесе до Верховної Ради України подання на зняття недоторканності з депутата Надії Савченко та її арешту.

Луценко додав, що у ГПУ є докази того, що Надія Савченко, народний депутат України особисто планувала, особисто вербувала, особисто давала вказівки про те, як провести терористичний акт тут, в залі Ради, знищивши бойовими гранатами дві ложі, урядову і посадову, мінометами обрушивши купол Верховної ради і автоматами добиваючи тих, хто виживе.

Зазначимо, раніше Служба безпеки України передала в апарат Верховної ради повістки про виклик на допит народного депутата Надії Савченко 13 березня 2018 року. Однак, депутат виїхала у відрядження за кордон та на допит не з'явилась. До СБУ Савченко прибула 15 березня. Допитати її правоохоронці мають у рамках рослідування справи щодо керівника "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана, кого підозрюють у підготовці до теракту.

Рубана затримали 8 березня 2018 року на лінії розмежування під час перевезення великої партії озброєнь. Уже 9 березня суд арештував Рубана на 60 діб без права внесення застави. Нардеп Надія Савченко заявила, що готова взяти Рубана на заставу.