ua en ru

Савченко дала свідчення в СБУ після зустрічі з бойовиками, - Грицак

Савченко дала свідчення в СБУ після зустрічі з бойовиками, - Грицак Фото: Василь Грицак

Савченко розповіла йому про всі обставини цієї зустрічі

Голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак заявив про те, що Надія Савченко після зустрічі з лідерами так званих ЛНР і ДНР дала свідчення в СБУ. Про це він розповів в ефірі телеканалу "112 Україна" у неділю, 25 грудня.

"Я почну з того, що не можу заборонити народному депутату зустрічатися з ким би то не було. Але якщо ви хочете почути мою оцінку щодо цієї зустрічі вона буде негативною. Я не вважаю нормальним, коли депутат Верховної Ради, член комітету з оборони і безпеки, член ПАРЄ зустрічається на території третьої країни, як мені сказали потім, з відключеними мобільними телефонами, з дотриманням вимог конспірації, і про щось спілкується", - сказав Грицак.

За його словами, Савченко розповіла йому про всі обставини цієї зустрічі.

Також голова СБУ нагадав, що після зустрічі Савченко з лідерами так званих ЛНР і ДНР її запросили у відомство і вона дала свідчення у кримінальному провадженні, яке ведеться за фактом діяльності зазначених терористичних організацій.

Нагадаємо, раніше Грицак заявив, що Україна в односторонньому порядку передасть 15 осіб, затриманих і засуджених в Україні, для відновлення обміну полоненими.