ua en ru

У Саудівській Аравії затримали брата Усами бен Ладена

У Саудівській Аравії затримали брата Усами бен Ладена Фото: прапор Саудівської Аравії (колаж)

Бакр бен Ладен був серед заарештованих у Саудівській Аравії в підозрі в корупції

Голова будівельної групи Binladin і брат Усами бен Ладена Бакр був серед заарештованих у Саудівській Аравії в підозрі в корупції. Про це повідомляють представники саудівської влади, передає Reuters.

Крім того, у цій же справі було затримано власника інвестиційної компанії Kingdom Holding і племінника короля Саудівської Аравії, мільярдера аль-Валід ібн Талала.

Також під варту було поміщено колишнього міністра фінансів королівства Ібрагім аль-Ассафа.

Раніше 5 листопада король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд видав указ про боротьбу з корупцією. Він заявив, що планує повністю позбутися зловживань у владних структурах країни. За словами короля, там були знайдені люди, які "поставили особисті інтереси вище громадських", щоб у незаконний спосіб примножувати свої багатства. Саудівський монарх оголосив, що в країні відбудеться низка затримань осіб, які звинувачуються у фінансових махінаціях і зловживанні владою.

Як відомо, сім'я бен Ладена пов'язана з королівською родиною в Саудівській Аравії. Фінансові інтереси сім'ї представляє Saudi Binladin Group. Після загибелі батька Усами бен Ладена Мохаммеда в авіакатастрофі в 1967 році главою групи став син Салем бен Ладен. Зараз її очолює брат Салема - Бакр. Ще більше 10 родичів Усами бен Ладена є членами ради директорів компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що саудівська влада затримала 11 членів королівської сім'ї, чотирьох діючих і десятки колишніх міністрів.