ua en ru

У Саудівській Аравії пояснили причини затримання 11 принців

У Саудівській Аравії пояснили причини затримання 11 принців Фото: Саудівська Аравія (РБК-Україна)

Затриманих звинувачують у відмиванні грошей, зловживанні владою, хабарництві, розтраті

Високопоставлений чиновник Саудівської Аравії розповів про причини затримання 11 членів королівської сім'ї, а також десятків чиновників і бізнесменів, серед яких діючі та колишні міністри. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зокрема, затриманих звинувачують у відмиванні грошей, зловживанні владою, хабарництві, розтраті і інших злочинах.

Так, проти власника інвестиційної компанії Kingdom Holding, племінника короля Саудівської Аравії, мільярдера аль-Валіда ібн Талала висунуті звинувачення у відмиванні грошей, хабарництві і вимаганні грошей у чиновників.

Зазначено, що звільнений з поста глави Міністерства національної гвардії принц Мітаб бен Абдалла звинувачується у розтраті, наймі "мертвих душ", передачі держконтрактів власним компаніям, серед яких називають угоду на 10 млрд доларів на поставку рацій і бронежилетів.

Також повідомляється, що колишній міністр фінансів Ібрагім аль-Ассаф, член правління Національної нафтової компанії Saudi Aramco, звинувачується у розтраті при розширенні Великої мечеті Мекки. Крім того, його підозрюють у використанні службового становища і конфіденційної інформації при здійсненні операцій із землею.

Крім того, на думку влади, колишній губернатор Ер-Ріяда принц Турки ібн Абдулла теж постачав контрактами власні компанії і допустив зловживання при будівництві метро.

Нагадаємо, раніше в Саудівській Аравії затримали чотирьох діючих міністрів і 11 принців. Зазначалося, що влада Саудівської Аравії з самого початку не повідомляла про причини такого рішення.