ua en ru

У Саудівській Аравії "антикорупційна чистка" повернула в бюджет більше 100 млрд доларів

У Саудівській Аравії "антикорупційна чистка" повернула в бюджет більше 100 млрд доларів Фото: Саудівська Аравія (twitter.com/bnhamzh)

У Саудівській Аравії звільнили всіх затриманих в ході антикорупційної кампанії

В Саудівській Аравії заявили, що за рахунок "антикорупційної чистки" бюджет країни поповнився більш ніж на 100 млрд доларів. Про це повідомляє The Guardian.

Так, генеральний прокурор Саудівської Аравії шейх Сауд аль-Моджеб повідомив, що влада країни стягнуто понад 400 млрд ріалів (107 млрд доларів, - ред.) з затриманих за підозрою в корупції бізнесменів і високопоставлених чиновників.

Проте 56 високопоставлених членів королівської сім'ї і бізнесменів, які відмовилися віддати своє багатство в обмін на свободу, були укладені у в'язницю.

Нагадаємо, сьогодні, 30 січня, в Саудівській Аравії звільнили всіх затриманих в ході антикорупційної кампанії принців, колишніх міністрів і підприємців, яких утримували в готелі Ritz Carlton в Ер-Ріяді. За останні дні готель залишили принц Аль-Валід бен Таляль, власник медіахолдингу MBC Аль-Валід аль-Ібрагім, а також голова будівельного холдингу Saudi Binladin Group Бакр бен Ладен.