ua en ru

Саудівські власті планують вилучити 800 млрд доларів у затриманих чиновників, - WSJ

Саудівські власті планують вилучити 800 млрд доларів у затриманих чиновників, - WSJ Фото: Саудівська Аравія (РБК-Україна)

11 членів королівської сім'ї, а також десятки чиновників і бізнесменів звинувачуються в корупції

Влада Саудівської Аравії в рамках кампанії по боротьбі з корупцією мають намір конфіскувати активи і кошти на загальну суму до 800 млрд доларів. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на анонімні джерела.

Згідно з інформацією видання, кілька великих підприємців увійшли в число заарештованих після того, як влада Саудівської Аравії в суботу, 4 листопада, вжили комплекс жорстких заходів і затримали понад 60 осіб, серед яких принци, чиновники та інші впливові саудівці.

Так, конфісковані у корупціонерів активи стануть власністю держави, заявили джерела. Таким чином саудівські власті мають намір виручити до 3 трлн ріалів, або до 800 млрд доларів.

За даними The Wall Street Journal, "значна частина цих коштів перебуває за кордоном, що ускладнить спроби повернути їх.

Нагадаємо, на початку листопада в Саудівській Аравії затримали 11 членів королівської сім'ї, а також десятків чиновників і бізнесменів, серед яких чинні і колишні міністри. Затриманих звинувачують у відмиванні грошей, зловживанні владою, хабарництві, розкраданні та інших злочинах.

Центробанк Саудівської Аравії доручив кредитним організаціям заморозити рахунки на 33 млрд доларів затриманих чиновників і бізнесменів.