ua en ru

Саудівська компанія купує один з найбільших агрохолдингів України

Саудівська компанія купує один з найбільших агрохолдингів України Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Саудівська сільськогосподарська і тваринницька компанія купила український агрохолдинг "Мрія"

Саудівська сільськогосподарська і тваринницька компанія The Saudi Agricultural & Livestock Investment Co (Salic) придбала український агрохолдинг "Мрія". Про це президент України Петро Порошенко повідомив на своїй сторінці в Twitter.

"Рішення SALIC придбати "Мрія Агрохолдинг" справді є надзвичайно важливою подією і демонструє готовність іноземних інвесторів вкладати гроші в Україну, кардинальні зміни в інвестиційному кліматі і у ставленні інвесторів до нашої держави", - написав Порошенко.

Нагадаємо, раніше агентство Bloomberg з посиланням на джерела повідомляло, що саудівська сільськогосподарська і тваринницька інвестиційна компанія The Saudi Agricultural & Livestock Investment Co може купити український агрохолдинг "Мрія".

За даними Bloomberg, Salic в Україні обробляє близько 45 тис. га, які прилягають до земель "Мрії". Внаслідок поглинання земельний банк Salic в Україні може зрости більш ніж до 200 тис. га.

В кінці серпня повідомлялося, що Україна з початку поточного маркетингового року, який почався з 1 липня 2018 року, експортувала 6 млн тонн зернових культур.