ua en ru

Саудівська Аравія заявила про готовність відправити сухопутні війська до Сирії

Саудівська Аравія заявила про готовність відправити сухопутні війська до Сирії Фото: війна в Сирії (rfsmediaoffice.com)

Голова МЗС Саудівської Аравії заявив про готовність відправити військових у Сирію

У Саудівській Аравії заявили про готовність відправити своїх військових до Сирії як частину коаліції під проводом США, якщо вона буде розширена. Про це заявив міністр закордонних справ країни Адель аль-Джубейр, передає DW.

"З початку сирійської кризи ми обговорюємо з США відправлення сил до Сирії", - заявив він, додавши, що що Ер-Ріяд ще за часів президентства Барака Обами заявив про готовність відправити сухопутні війська до Сирії

"Є дискусії щодо того, які сили мають залишитися у східній Сирії і звідки вони мають прийти, і ці дискусії тривають", - відзначив Адель аль-Джубейр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дональд Трамп хоче якнайшвидшого повернення американських військ з Сирії. Вашингтон очікує від союзників, що ті візьмуть на себе більше відповідальності у військовій і фінансовій сферах для гарантування безпеки в регіоні.

Так, президент Франції Емманюель Макрон заявив, що президент США Дональд Трамп змінив свою думку щодо виведення військ із Сирії після телефонної розмови з ним напередодні удару США, Франції і Великої Британії по сирійських потужностях з виробництва хімічної зброї.