ua en ru

Саудівська Аравія закликала підданих покинути Ліван

Саудівська Аравія закликала підданих покинути Ліван Фото: прапор Саудівська Аравія (twitter.com/bnhamzh)

СА також рекомендувала утриматися від поїздок до Лівану

Саудівська Аравія закликала своїх підданих покинути Ліван на тлі загострення відносин між країнами. Про це повідомляє DW.

"Саудівська Аравія (СА) в четвер, 9 листопада, закликала своїх підданих покинути територію Лівану на тлі загострення відносин між урядами двох держав", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, крім того в короткій заяві уряду близькосхідного королівства всім підданим СА, які збираються відвідати Ліван найближчим часом, пропонують утриматися від цього наміру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Лівану Саад Харірі очевидно через тиск з боку Ірану 4 листопада 2017 року оголосив про свою відставку.

"Я оголошую про свою відставку з поста прем'єр-міністра. Я відчув, що на моє життя таємно готувався замах", - заявив Харірі, перебуваючи на території Саудівської Аравії.

Він також звинуватив у плануванні замаху Іран і підтримувану Тегераном шиїтську радикальну організацію "Хезболла".

Так, після оголошення заяви про відставку Харірі не повертався в Ліван. Президент країни Мішель Аун заявив, що не визнає відставки Харірі, поки особисто не зустрінеться з ним.

Ліванська партія "Рух за майбутнє", лідером якої є Харірі, заявила 9 листопада, і досі вважає його прем'єр-міністром країни і що він повинен негайно повернутися до Лівану.