ua en ru

Саудівська Аравія підвищить для Азії ціни на нафту

Саудівська Аравія підвищить для Азії ціни на нафту Фото: Саудівська Аравія підвищить для Азії ціни на нафту

При цьому ціни на нафту для США не зміняться

Саудівська Аравія у вересні підвищить ціни на всі види нафти, які експортуються в країни Азії. Про це повідомляє Vestifinance.ru з посиланням на компанію Saudi Aramco.

"Для азіатських клієнтів ціни на нафту Arab Light, Extra Light і Medium виростуть на 0,5 дол. за барель. Таким чином, премія до середньої ціни нафти Омана і Дубая - еталон для нафтових трейдерів Азії - складе від 40 центів для Light до 1,6 дол. за барель для Super Light", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, для покупців з США ціни на нафту Light не зміняться: її вартість в наступному місяці буде на 1,55 дол. за барель вище індексу ASCI. Нафта Medium також залишиться на серпневому рівні, тоді як дисконт на марку Heavy зменшиться на 20 центів за барель, а нафта Extra Light подорожчає відразу на 70 центів.

"При цьому більшість марок саудівської нафти для клієнтів з держав Північно-Західної Європи (ПЗЄ) в наступному місяці подешевшають. А вартість усіх марок нафти, що поставляються покупцям із Середземномор'я, знизиться на $ 1,2 за барель або більше", - повідомляє видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціна нафти Brent знову впала нижче 50 дол./барель.