ua en ru

Саудівська Аравія побудує інноваційне місто за 500 млрд доларів

Саудівська Аравія побудує інноваційне місто за 500 млрд доларів Фото: Мухаммед бен Салман (Saudi Press agency)

Місто буде розташовуватися на території трьох країн

Саудівська Аравія має намір побудувати інноваційне місто на березі Червоного моря і направить на будівництво 500 млрд доларів інвестицій. Про це заявив спадкоємець саудівського престолу Мухаммед бен Салман, передає Bloomberg.

Повідомляється, що будівництво буде інвестувати уряд Саудівської Аравії, інвестфонд королівства Public Investment Fund, а також місцеві і міжнародні приватні інвестори. Всього передбачається залучити 500 млрд доларів. Місто називатиметься NEOM.

"NEOM буде побудований з нуля на новому місці, це унікальна можливість побудувати місто, яке буде виділятися з усього, що будувалося протягом сотень років", - заявив принц.

Також повідомляється, що керувати будівництвом міста буде колишній глава Siemens і Alcoa Клаус Кляйнфельд. Планується, що місто буде частково перебувати на території Саудівської Аравії, Йорданії та Єгипту, його площа складе майже 26 тис. кв. км, при його будівництві зведуть міст через Червоне море. NEOM може стати першою в світі незалежною спеціальною зоною. Також планується, що число роботів в новому місті перевищить число людей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Австралії почалися гонки електромобілів на сонячній енергії. Їхня середня швидкість становить близько 90-100 кілометрів на годину.