ua en ru

Саудівська Аравія може підтримати обмеження видобутку нафти, - WSJ

Саудівська Аравія може підтримати обмеження видобутку нафти, - WSJ Фото: Саудівська Аравія може підтримати обмеження нафтовидобутку

Ер-Ріяд погодиться на обмеження, якщо стелю видобутку ОПЕК за добу піднімуть до 32,5 млн барелів

Саудівська Аравія розглядає можливість підтримати обмеження видобутку нафти країн ОПЕК. Про це повідомив делегат закритого засідання організації, яке пройшло перед самітом, призначеним на четвер, 2 червня, передає The Wall Street Journal.

Джерело видання повідомило, що Ер-Ріяд погодиться на дану міру, якщо стелю видобутку ОПЕК за добу піднімуть до 32,5 млн барелів.


Повідомляється, що підтримка обмеження дасть змогу Саудівській Аравії поновити відносини з більш бідним членами ОПЕК.

"Деякі з них були обурені роллю королівства (Саудівської Аравії, - ред.) у провалі переговорів про замороження видобутку в квітні", - йдеться в матеріалі.

Також наголошується, що прихильниками обмеження видобутку є Нігерія, Катар, Алжир і Венесуела.

При цьому найбільшим противником такого заходу залишаються Об'єднані Арабські Емірати, які не згодні обмежувати видобуток, якщо виробництво не скоротить Іран.

Також WSJ констатує, що члени ОПЕК "як і раніше глибоко розходяться щодо того, які саме ліміти видобутку потрібно ввести (і чи потрібно взагалі їх вводити)", і припускає, що переговори з приводу "стелі" можуть ні до чого не привести.

Нагадаємо, країни - експортери нафти, що входять в ОПЕК, наростили видобуток у квітні 2016 року до максимуму з 2008 року - на 330 тис. барелів на добу до 32,76 млн барелів на добу.