ua en ru

Саудівська Аравія відмовилася від діалогу з Катаром

Саудівська Аравія відмовилася від діалогу з Катаром Фото: Катар (twitter.com/svpressa)

В Ер-Ріяді незадоволені тим, як держінформагентство Катару описало телефонну розмову представників двох країн

Саудівська Аравія припинила будь-які форми діалогу і контактів з владою Катару. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що в Ер-Ріяді незадоволені тим, як держінформагентство Катару описало телефонну розмову кронпринца Саудівської Аравії і катарського шейха і поки Доха не порозуміється, саудівці відмовляються від діалогу.

"Те, що було опубліковано на QNA, - це чергове спотворення фактів катарськими владою", - цитує представника саудівського МЗС державне агентство королівства SPA.

Так, за підсумками що відбулися за кілька годин до цього телефонних переговорів катарського шейха Хамима бен Хамада ат-Тані і кронпринца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана QNA повідомило, що вони обидва "підкреслили необхідність вирішити кризу, сівши за стіл переговорів, щоб забезпечити єдність і стабільність країн Перської затоки".

Агентство зазначає також, що ат-Тані привітав пропозицію бен Сальмана "призначити двох послів для вирішення розбіжностей так, щоб не завдати шкоди суверенітету держав".

У свою чергу, СПА після телефонної розмови представників Дохи і Ер-Ріяда передало, що "під час переговорів емір Катару висловив своє бажання сісти за стіл переговорів і обговорити вимоги четвірки країн, щоб врахувати інтереси всіх". Інші деталі планувалося повідомити після досягнення угоди між Саудівською Аравією, ОАЕ, Бахрейн і Єгиптом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Катар поверне свого посла, відкликаного з країни в минулому році, в Тегеран.