ua en ru

Саркозі: Франція продовжить військові дії в Лівії до переможного кінця

Франція продовжить участь у військовій операції в Лівії рівно стільки, скільки буде потрібно, щоб зломити опір сил, лояльних Муаммару Каддафі, і якщо в цьому буде потреба Перехідній національній раді (ПНР). Про це заявив Президент Франції Ніколя Саркозі на прес-конференції, присвяченій зустрічі французького лідера з главою уряду лівійських повстанців Махмудом Джибрілем, передає телеканал euronews.

"Ми готові продовжувати бойові операції в рамках резолюції 1993 стільки, скільки наші лівійські друзі будуть їх потребувати. Тобто до зламу опору", - повідомив Саркозі.

За його словами, це рішення буде прийматися у згоді з ООН.

Саркозі також розповів, що 1 вересня НАТО може розглянути питання припинення активних військових дій військової коаліції в Лівії.

"Першого вересня ми запросимо наших союзників не тільки, щоб показати, що час контактної групи і військової коаліції підходить до кінця, а що починається час вільної Лівії. Ми переходимо від військового співробітництва до цивільного, щоб підтримати нову вільну Лівію", - підкреслив Саркозі.

Джибріль, у свою чергу, зазначив, що Перехідна національна рада для початку роботи з будівництва нової Лівії гостро потребує фінансової підтримки.

"Нам якомога швидше потрібно отримати доступ до заморожених лівійських вкладів в зарубіжних банках", - зазначив він.

Як стало відомо, Рада Безпеки ООН вже на цьому тижні повинна прийняти рішення про розморожування цих коштів.