ua en ru

САП затримала підозрюваного в розкраданні 81 млн гривень "Повітряного експреса"

САП затримала підозрюваного в розкраданні 81 млн гривень "Повітряного експреса" Фото: чиновники "Повітряного експреса" присвоїли 81 млн гривень

Гроші призначалися для будівництва ж/д сполучення між аеропортом "Бориспіль" і Києвом

Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримала 2 вересня фігуранта справи про розкрадання 81 млн гривень державного підприємства "Нацпроект "Повітряний експрес". Про це повідомляє прес-служба САП.

Вказані гроші були отримані в рамках кредитного договору від Експортно-імпортного банку Китаю.

"Грошові кошти надавалися Україні китайськими партнерами для будівництва залізничного пасажирського сполучення Міжнародного аеропорту "Бориспіль" з містом Києвом", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що затриманий є колишнім адвокатом, який підозрюється в причетності до заволодіння бюджетних коштів шляхом їх виведення через підконтрольні фіктивні суб'єкти господарської діяльності.

Солом'янський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і призначив заставу в розмірі 13 млн гривень.

Крім того, в цьому кримінальному провадженні повідомлено про підозру двом особам, в тому числі, колишньому керівнику державного підприємства Геннадію Дяченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ викрили розкрадання чиновниками і підприємцями понад 9 мільйонів гривень, які виділили київської дитячої лікарні "Охматдит".