ua en ru

САП веде 60 справ за фактами незаконного збагачення топ-чиновників і політиків, - Холодницький

САП веде 60 справ за фактами незаконного збагачення топ-чиновників і політиків, - Холодницький Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

До вересня САП може внести ще кілька подань з нардепам

Спеціалізована антикорупційна прокуратура веде 60 кримінальних справ за фактами незаконного збагачення міністрів, народних депутатів та керівників центральних органів виконавчої влади України. Про це в інтерв'ю "Голосу України" розповів керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

У нас є 60 виробництв з приводу незаконного збагачення тих чи інших чиновників, які нам підслідні. Це і міністри, і народні депутати, і керівники центральних органів виконавчої влади. Процес триває. Є кримінальні провадження, які в свою чергу йдуть. І це не зупинити. Не виключаю, що до вересня ми ще пару уявлень занесемо, якщо мене детективи і прокурори переконають в достатності підстав для оголошень підозр", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, раніше заступник глави регламентного комітету Верховної Ради України Павло Пинзеник заявив, що у правоохоронців є близько 40 матеріалів на народних депутатів.