ua en ru

САП знову просить суд стягнути з Полякова 304 тис. гривень застави

САП знову просить суд стягнути з Полякова 304 тис. гривень застави Фото: Максим Поляков (РБК-Україна)

Поляков не здав паспорта для виїзду за кордон і не говорить слідчому про своє переміщення

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд передати в державний бюджет 304 тисячі гривень, які нардеп від фракції "Народний фронт" Максим Поляков сплатив у якості застави. Про це клопоче прокурор САП у ході засідання в Солом'янському суді Києва в понеділок, 8 серпня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Стягнути з Максима Анатолійовича (Полякова - ред.) заставу в сумі 304 тисячі в дохід держави. У нас є неспростовні докази. Просимо задовольнити в повному обсязі", - сказав прокурор.

Він заявив, що у сторони звинувачення є і відеодокази, які підтверджують невиконання Поляковим своїх процесуальних зобов'язань.

"Максим Анатолійович ставить себе вище на рівень за своїх виборців, що випливає з його висловлювань про те, що носіння електронного засобу стеження принижує його честь і гідність", - зазначив прокурор.

У САП обурені такими висловлюваннями нардепа щодо норм, передбачених законодавством.

Крім того, за словами прокурора, Поляков не здав паспорта для виїзду за кордон, незважаючи на постанови суду, і не говорить слідчому про своє переміщення.

При цьому захист парламентаря наполягає, що Поляков не здає закордонні паспорти, тому що не знає куди їх нести.

"В який саме орган (здавати паспорти для виїзду за кордон - ред.)? Ми вже всі органи обійшли", - обурився адвокат.

За словами захисника, в тексті постанови суду не вказано, куди саме підозрюваний Поляков повинен здати на вимогу суду свої документи.

Нагадаємо, 4 серпня Поляков відмовився вдягнути електронний браслет.