ua en ru

САП попередила Авакова про відповідальність за розголошення інформації щодо резонансних справ

САП попередила Авакова про відповідальність за розголошення інформації щодо резонансних справ Фото: Назар Холодницький

Відзначається, що передчасне розголошення інформації негативно впливає на хід слідства

Спеціалізована антикорупційна прокуратура попередила про відповідальність за розголошення інформації щодо резонансних справ. Про це повідомляє прес-служба відомства Facebook.

"САП у разі виявлення фактів витоку інформації без згоди прокурорів-процесуальних керівників буде приймати всі передбачені законом заходи до притягнення винних до відповідальності, в тому числі і кримінальної за незаконне розголошення відомостей досудового розслідування", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що передчасне розголошення інформації негативно впливає на хід слідства і ставить під загрозу справедливе покарання за злочин.

"Ще раз застерігаємо керівників правоохоронних органів від повідомлень, у тому числі в соціальних мережах, про проведення слідчих дій ще до їх завершення без згоди прокурора, який процесуально керує слідством відповідно до положень Конституції України і фактично несе весь тягар доказування по справі", - йдеться в повідомленні.

Щодо затримання судді Солом'куп'янського райсуду міста Києва та неприпустимість передчасного інформування про слідчі дії Вч...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 27 січня 2017 р.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці затримали суддю Солом'янського районного суду Києва та адвоката-посередника на хабарі у 22 тис. доларів за зняття арешту на заставлене майно.