ua en ru

САП вимагатиме для Труханова заставу у розмірі 50 млн гривень

САП вимагатиме для Труханова заставу у розмірі 50 млн гривень Фото: Геннадій Труханов (facebook.com/gennadiytruhanov)

САП надала Апеляційному суду обґрунтування необхідності арешту та застави

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала скаргу до Апеляційного суду з вимогою скасувати рішення відпустити на поруки міського голову Одеси Геннадія Труханова та обрати йому арешт із заставою у 50 млн гривень. Про це заявив голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що Апеляційний суд розгляне скаргу на рішення Солом'янського районного суду у понеділок, 26 лютого.

"Завтра відбувається засідання, де розглядають питання про відсторонення його від посади, а 26 лютого Апеляційний суд буде розглядати апеляцію прокуратури на рішення суду щодо обрання запобіжного заходу. Прокуратура вимагає арешт або заставу у розмірі 50 мільйонів гривень. Така позиція прокурора", - заявив Ситник.

За його словами, прокуратура надала суду документи, які обґрунтовують необхідність застосування арешту для Труханова.

"Були дані, що він був відсутнім на території України впродовж 57 діб. До суду були надані докази того, що це не були якісь відрядження. Це було просто затягування часу і неповернення за певними причинами в Україну. Всі ці документи ми надали в якості підтвердження ризиків, які обґрунтовують обрання запобіжного заходу. Втім, суд чомусь взяття на поруки народного депутата. Це не співрозмірно з тим, що просила прокуратура. Тому якщо буде прийнято рішення і апеляція прокуратури буде задоволена, це, на мою думку, якраз і буде тим запобіжним заходом, який зможе забезпечити його процесуальну поведінку", - додав керівник НАБУ.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва обрав Генадію Труханову запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Поручителем Труханова став народний депутат Верховної Ради України сьомого скликання Дмитро Голубов (член парламентської фракції БПП). Крім того, суд зобов'язав Труханова здати всі паспорти.

Зазначимо, Труханов був затриманий 14 лютого, в аеропорту "Бориспіль". Він є фігурантом справи заводу "Краян". По справі заводу "Краян", фігурантом якого є мер Одеси Геннадій Труханов, затримано шість осіб, ще двох розшукують. Труханова звинувачують у корупції та зловживанні службовим становищем.