ua en ru

САП передала в Генпрокуратуру справу щодо видачі нагородної зброї співробітниками МВС

САП передала в Генпрокуратуру справу щодо видачі нагородної зброї співробітниками МВС Фото: нагородну зброю МВС (УНІАН)

Співробітники МВС ймовірно незаконно видавали нагородну зброю цивільним особам у ГПУ

Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі (САП) повідомили, що передали справу про видачу співробітниками Міністерства внутрішніх справ (МВС) нагородної зброї цивільним особам у Генеральній прокуратурі (ГПУ). Про це РБК-Україна повідомило джерело в САП.

"Справа передана за підслідністю", - розповів співрозмовник.

Разом з тим, на питання про те, коли справу було передано в ГПУ, він не відповів.

Відзначимо, що 6 липня детективи Головного підрозділу Національного антикорупційного бюро (НАБУ) на підставі рішення Солом'янського районного суду Києва внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про початок розслідування кримінального провадження за фактом можливого вчинення посадовими особами МВС України кримінального злочину, передбаченого ч1 ст. 364 Кримінального кодексу України за фактом скоєння безпідставного та безкоштовного компенсації вартості) нагородження цивільних осіб короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю всупереч інтересам служби та вимогам чинного законодавства.

Нагадаємо, як відомо, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за час перебування на цій посаді (протягом 2014-2016 років) вручив 1322 одиниці нагородної зброї, з них 112 - народним депутатам.