ua en ru

САП передала до суду обвинувальний акт стосовно екс-нардепа Мартиненка

САП передала до суду обвинувальний акт стосовно екс-нардепа Мартиненка Фото: Микола Мартиненко (nfront.org.ua)

Мартиненка звинувачують у розкраданні коштів "Енергоатому" та Східного ГЗК

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) передала до суду обвинувальний акт стосовно екс-нардепа Миколи Мартиненка та спільників, які підозрюються в розкраданні коштів "Енергоатому" та Східного ГЗК. Про це йдеться в повідомленні САП у Facebook.

Повідомляється, що обвинувальний акт також складено відносно першого заступника голови "Нафтогазу" Сергія Переломи, колишнього в. о. голови правління "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" Руслана Журила, директора Східного ГЗК Олександра Сорокіна, заступника директора концерну "Ядерне паливо" Володимира Богданця і колишнього директора "Атомкомплекта" Валерія Василькова.

Мартиненку та Василькову інкримінується розкрадання коштів "Енергоатому" під час укладання та виконання контрактів на поставку обладнання чеської компанії SKODA і при укладенні та виконанні контракту між SKODA і компанією BRADCREST INVESTMENTS SA на загальну суму 6,4 млн євро.

Крім того, всі вищеперелічені фігуранти звинувачуються у заволодінні коштами Східного ГЗК у розмірі 17,3 млн доларів шляхом укладення незаконного контракту купівлі-продажу уранового концентрату через підконтрольну компанію-посередника з Австрії.

"Разом з тим досудове розслідування відносно інших підозрюваних у скоєнні зазначених злочинів поки продовжується, зокрема оголошено в розшук ще 4 фігурантів, двоє з яких - громадяни Австрії, ще стосовно одного з підозрюваних, яким обрано запобіжний захід, досудове розслідування триває", - йдеться в повідомленні.

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за наслідками досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 22 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ завершило розслідування стосовно екс-нардепа Мартиненка.