ua en ru

У санкційний список США проти Ірану увійшли дві компанії, що базуються в Україні

У санкційний список США проти Ірану увійшли дві компанії, що базуються в Україні Фото: прапори України і США (president.gov.ua)

Компанії, що базуються в Україні, на думку США причетні до фінансування ядерної програми

У санкційний список Сполучених Штатів Америки (США) щодо Ірану увійшли дві компанії, що базуються в Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"До списку санкцій США проти Ірану включили 7 громадян Ірану і дві компанії, базуються в Україні, які, на думку Вашингтона, причетні до фінансування ядерної програми Тегерана", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, мова йде про DART Ukrainian airlines і авіакомпанію Khors. Крім того, під санкції потрапили також дві іранські комп'ютерні мережі, обвинувачені в кібератаках на Мінфін США.

Зазначається, що з моменту набуття санкціями чинності заморожені всі американські активи компаній, а громадянам США заборонено вступати з ними в ділові контакти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США готують нову "агрессивную" політику щодо Ірану. Так, президент США Дональд Трамп зважує стратегію, яка дозволила б більш агресивні реакції США за дії Ірану в Сирії і підтримку бойовиків