ua en ru

Санкції США прискорять відтік капіталу з Росії, - Moody's

Санкції США прискорять відтік капіталу з Росії, - Moody's Фото: санкції США спровокують відтік капіталу з РФ (колаж РБК-Україна)

Розширення Америкою санкційного списку проти РФ відлякує інвесторів

Підписання президентом США Дональдом Трампом нового закону про можливості розширення санкцій відносно Росії прискорить відтік капіталу з Росії і створює загрозу відновлення зростання економіки країни. Про це повідомляє російське агентство РБК, з посиланням на звіт міжнародного рейтингового агентства Moody's.

На думку експертів агентства, в 2017 році в Росії все-таки буде зафіксований вперше з 2014 року) приріст ВВП, однак розширення санкцій відлякає інвесторів.

"Такий результат ще більше погіршить і без того хронічне недоінвестування Росії, яка залишається однією з головних слабкостей іки", - йдеться у звіті Moody's.

Крім того, наслідками розширення Америкою санкцій проти РФ призведе до тимчасового ослаблення рубля, зростання інфляційних очікувань і помірного зростання відтоку капіталу, який вже прискорився на тлі звинувачень у втручанні Росії у вибори президента США.

"Розширення санкцій стало негативним сигналом для інвесторів, особливо іноземних, які тільки почали звикати до роботи в умовах постійного санкційного тиску", - говорять експерти.

На думку експертів такі тенденції матимуть негативний вплив на здатність Россиипривлекать прямі іноземні інвестиції. У той же час у звіті Moody's підкреслюється, що навіть сильніше, ніж у самих інвестиції Росія потребує сучасних технологіях, необхідних для того, щоб компенсувати втрати від зниження видобутку на нафтових родовищах.

Нагадаємо, раніше державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Сполучені Штати Америки до 1 вересня 2017 року дадуть відповідь Росії на скорочення штату американських дипломатів в цій країні.