ua en ru

Санкції проти Росії не спрацювали, - Волкер

Санкції проти Росії не спрацювали, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/nato)

Умовою для скасування санкцій проти Росії є фактичне виконання мінських домовленостей

Спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що санкції проти Росії не спрацювали. Про це він заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

Так, відповідаючи на коментар журналіста щодо того, що накладені на Росію санкції не працюють, Волкер зазначив, що вони не спрацювали.

"Я б так не сказав, я б сказав, що вони (санкції, - ред.) не спрацювали. Але це інше. Думаю, в Росії багато хто усвідомлює, що санкції негативно впливають на їхню країну. І вплинуть ще більше, якщо обмежувальні заходи продовжуватимуться далі. А це так і буде. ЄС регулярно продовжує санкції. США додають до списку санкцій нові імена. Я думаю, що всі розуміють, що з часом це завдаватиме Росії дедалі більшої шкоди. І в Росії хочуть, щоб санкції зняли. Але умовою для їхнього скасування є фактичне виконання мінських домовленостей", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Волкер вважає, що мінські угоди дуже важливі для вирішення ситуації на Донбасі. Так, відповідаючи на питання щодо того что "померли" мінські угоди, Волкер акцентував на їх важливості. "Ні, мінські угоди дуже важливі", - зазначив він.