ua en ru

Санкції проти Росії повинні зберігатися поки не припиниться вторгнення в Україну, - Обама

Санкції проти Росії повинні зберігатися поки не припиниться вторгнення в Україну, - Обама Фото: Барак Обама

США ввели санкції проти Росії через те, що РФ порушила суверенітет України

Санкції проти Росії повинні зберігатися поки не припиниться вторгнення в Україну. Про це заявив президент США Барак Обама під час останньої прес-конференції на посаді глави США.

"Я думаю, що це в інтересах США і всього світу, щоб у нас були конструктивні відносини з Росією. Це була моя позиція протягом всього мого президентського терміну. І весь час ми намагалися допомогти Росії в цьому. Після того, як Путін знову став президентом, риторика, що Америка нібито намагається послабити Росію ускладнила наші відносини. А також анексія Криму і вторгнення в Україну", - заявив Обама.

Він також зазначив, що США ввели санкції проти Росії через те, що РФ порушила суверенітет України.

"Ми наклали санкції тому що Росія порушила суверенітет України і продовжує вторгнення в країну. Як тільки Росія припинить це робити і порушувати всі норми міжнародного права - ми знімемо санкції", - пояснив він.

При цьому глава США зазначив, що позиція США повинна залишатися незмінною - великі країни не можуть захоплювати коли їм хочеться країни поменше.

"Причини санкцій саме в тому, що Росія зробила з Україною. І позиція США повинна залишатися такою: великі країни не можуть захоплювати коли їм хочеться поменше країни. Ми повинні дотримуватися позицій демократії, прав людини і міжнародного права. Ми - найбільша і сильна демократія у світі, тому ми повинні задавати тон", - заявив він.

Нагадаємо, раніше кандидат на посаду постпреда США в ООН Ніккі Хейлі
заявила про недовіру до Росії.