ua en ru

У Санкт-Петербурзі на акції мусульман затримано 130 людей

У Санкт-Петербурзі на акції мусульман затримано 130 людей Фото: масове затримання мусульман у Петербурзі (скріншот із відео Fontanka Ru)

Близько 200 мусульман організували неузгоджену акцію на підтримку їхніх одновірців у М'янмі

У Санкт-Петербурзі (РФ) під час неузгодженої акції мусульман на підтримку їхніх одновірців у М'янмі на Двірцевій площі затримано 130 людей. Про це з посиланням на джерело в місцевій поліції повідомляє «Фонтанка».

За даними видання, всього в заході взяли участь 200 осіб. У затриманих, як пояснив співрозмовник видання, співробітники поліції мають намір перевірити документи і відпустити.

Однак пізніше, як уточнив джерело, на всіх затриманих, які опинилися після акції у відділеннях поліції, оформили протоколи про участь у незаконній акції за ст. 20.2 КоАП Росії. Максимальна сума штрафу по ній становить 20 тис. російських рублів. На тих же, хто чинив опір затриманню, як уточнили виданню, оформили протоколи за ст. 19.3 КоАП РФ (непокора законному розпорядженню співробітника поліції).

Водночас офіційні дані про кількість учасників акції, а також про кількість затриманих поки не повідомляються.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в М’янмі загони бойовиків рохінджа, які ведуть боротьбу з урядовими військами, оголосили про припинення вогню тривалістю в місяць.